Sibel PALACIOĞLU

Genel Sekreter

1973 yılında Almanya'nın Stuttgart şehrinde dünyaya gelmiştir. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları alanında yapan Palacıoğlu, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur.
15 yıl İstanbul Ticaret Odası Etüt-Araştırma ve Başkanlık Genel Sekreterlik Şubelerinde çalışmıştır. Görevi boyunca çeşitli sektör araştırmaları yapmış, iş programları, faaliyet raporları, Yönetim Kurulu ve Meclis Toplantıları organizasyonları ve raporlamaları, eğitim/seminer organizasyonlarında görev almış, İTO'nun İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarında da aktif görev yapmıştır.
Çeşitli kitap editörlükleri de yapan Palacıoğlu, 2013 Aralık ayında ZÜCDER’de Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlamış, 2018 Mayıs ayından itibaren de ZÜCDER Genel Sekreteri olarak görevine devam etmektedir. ZÜCDER’de her yıl, sektörün ithalat-ihracat rakamlarının analiz edildiği Sofra ve Mutfak Eşyaları Dış Ticaret Raporu kitabını hazırlamakta, güncel ekonomik verilerle ilgili de yayınları bulunmaktadır.
1993 yılında Dünya Gençler 10 parmak klavye kullanımında Dünya ve Türkiye birinciliği olan Palacıoğlu, ayrıca Sybelle Halıcılık ve Ev Aksesuarları San.Tic.Ltd.Şti.'nin sahibidir. 2013 yılından bu yana TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Meclis Üyesi, 2016’dan bu yana ise TOBB Züccaciye Sektörü Meclis Üyesi’dir. Evli ve 2 çocuk annesidir.