Mustafa D. UZUN

Genel Sekreter

1964 yılında Trabzon-Köprübaşı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul döneminden itibaren Erzurum’da bulunan ve ailesine ait züccaciye işinde çalıştı. 1992 yılından itibaren de kurumsallaşma çerçevesinde züccaciye, gıda, perakende ve lojistik aile şirketlerinde yönetim kurulu başkanlığında bulundu. 2007 yılında ayrılarak şarküteri işi ile uğraştı. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Doğu Anadolu Serbest Bölge yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 2011 yılında züccaciye sektöründe Benim ev ve mutfak eşyaları A.Ş tarafından ilk kez yapılan Toptana Outlet işinde Koordinatör olarak çalıştı. 2012-2014 yılları arasında İliya Ancel ve Şeriki Adi Komandit şirketinde Genel Müdür olarak çalıştı. 2014 Nisan ayı itibariyle de Zücder/Züccaciyeciler Derneğinde Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır. Mustafa Durmuş Uzun 2008 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü bitirdi. Pedagojik formasyon eğitimini de aynı üniversite de tamamladı. 2015 yılında Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünü de bitirdi. Şu an Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 3. Sınıf öğrencisidir. Züccaciye sektör bilirkişisidir. C sınıfı İş Güvenliği Uzmanıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.