Mustafa D. UZUN

Genel Sekreter

1964 yılında Trabzon-Köprübaşı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul döneminden itibaren Erzurum’da bulunan ve ailesine ait züccaciye işinde çalıştı. 1992 yılından itibaren de kurumsallaşma çerçevesinde şirketleşen ve ailesine ait züccaciye, gıda, perakende ve lojistik gruplarında, farklı dört şirkette, yönetim kurulu başkanlıklarında bulundu. 2007 yılında bu görevlerinden ayrılarak Trabzon’da şarküteri işi ile uğraştı.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Doğu Anadolu Serbest Bölge yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 2011 yılında züccaciye sektöründe Benim Ev ve Mutfak Eşyaları A.Ş tarafından ilk kez yapılan Toptana Outlet işinde Koordinatör olarak çalıştı.  İdeal Home ve Züchex fuarlarında 2500 metrekare alanda sektörün ilk ve tek outlet fuarını organize etti.  2012 Şubat-2014 Ocak yılları arasında İliya Ancel ve Şeriki Adi Komandit şirketinde Genel Müdür olarak çalıştı.

2014 Nisan ayı itibariyle Zücder/Züccaciyeciler Derneğinde Genel Sekreter olarak göreve başladı.

Mustafa Durmuş Uzun 1988 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünü bitirdi. Pedagojik formasyon eğitimini de aynı üniversite de tamamladı. 2015 yılında Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünü bitirdi. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Pazarlama bölümünde tamamladı. 2017 yılı itibariyle İstanbul Üniversitesi Auzef Sosyoloji bölümünde lisans eğitimine devam etmektedir. Züccaciye sektörü adli ve hukuk bilirkişisidir. Aynı zaman da Matematik ve C sınıfı İş Güvenliği adli ve hukuk bilirkişisidir. İş güvenliği teknikeri ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanıdır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.