İsmail ERDOĞAN

HİSAR ÇATAL KAŞIK PAS. MAD. EŞY. SAN. TİC. A.Ş.

Hisar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan İsmail Erdoğan, 1954 Akşehir doğumludur. Avusturya Lisesi'nden sonra İ.İ.T.İ.A İşletme Bölümünden mezun olmuştur.

1981 yılından itibaren, bugüne kadar Çatal, Kaşık, Bıçak ve Çelik Tencere-Tava üreten Hisar firmasında çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Aynı zamanda,  Züccaciye sektörünün en önemli temsil organı olan ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği)’in 2004 yılından beri Kurucu Üyesi Başkan Yardımcısı ve 2018 yılının Mart ayından itibaren Yönetim Kurulu Başkanıdır. İDDMİB (İstanbul Demir ve Demir Dışı Metal İhracatçılar Birliği)’ni temsilen TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) delegesidir.

TUSID ve TUGIAD Onursal Üyesidir ayrıca EVFED (Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu)’nun da başkanıdır.  EVFED Fedarasyonu bünyesinde ZUCDER, TUSİD, PAGDER, MOBSAN ve PASDER dernekleri bulunmaktadır.

İsmail Erdoğan, Hobi olarak başladığı endüstriyel tasarım çalışmaları sonucu, tasarladığı Monaco Tepsi ile 2010 Design Turkey İyi Tasarım ödülü almıştır.

Hisar Markasının tüm kategorilerinde tasarım/ürün geliştirme ve patent çalışmalarına devam etmektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce biliyor.