Hakkımızda

Zücaciyeciler Derneği-ZÜCDER 2004 yılında kuruldu. Kendi faaliyet alanlarının duayen firmalarını bir araya getiren ZÜCDER, Türkiye’de porselen, seramik, cam, plastik, çelik eşyadan, hediyelik eşyaya kadar çok çeşitli ürün grubunda faaliyet gösteren üretici, ihracatçı, ithalatçı ve perakende firmalarının tek temsilcisidir.

ZÜCDER, potansiyeli açısından irdelendiğinde Türkiye Ekonomisi’nde önemli bir yer tutan sektörün, ortak amaçlar çerçevesinde oluşturulmuş tek sivil toplum örgütüdür.

Amacı; üyeleri arasında sektör içindeki dayanışmayı sağlamak, sosyoekonomik hak ve çıkarları koruyup geliştirmek ve sektör bazında karşılaşılan problemlerin çözümünde önderlik etmektir.

Sayıları 470’i bulan, ürün ve hizmetlerinde dünya standartları kalitesinde özgün tasarımları olan ve tüm dünyadaki rakipleri ile rekabet  edebilen Türkiye Zücaciye Sektörü’nü oluşturan üyelerimiz TSE, ISO gibi yerli, CE, TÜV ve benzeri birçok uluslararası kalite belgesinin sahibidirler.

Üyelerimiz, yılda 4,8 milyar dolarlık ihracat ve 1 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirmektedir.

Sektörün en önemli üretici, ithalatçı, toptancı, distribütör, perakendeci firmaları derneğin üyesidir.

ZÜCDER sektörün tüm segmentlerini çatısı altında bulunduran bu yapısıyla bir dernekten çok bir federasyon mantığıyla hareket etmekte ve sektörün ortak menfaatlerini gözetmektedir.

Her geçen gün sektörün rekabet gücünü daha yukarılara taşımayı hedefleyen ZÜCDER olarak, sektörümüzü her türlü platformda başarıyla temsil ediyoruz ve “hep birlikte” daha da güçleneceğimize inanıyoruz.

ZÜCDER Züccaciyeciler Derneği

Mesut ÖKSÜZ