Kurulduğu 2004 yılından bu yana Türkiye’nin lider firmalarını çatısı altında buluşturan, Türkiye’nin en büyük züccaciye derneği ZÜCDER (ZÜCCACİYECİLER DERNEĞİ), 9 Haziran Cuma günü Eskişehir Gaga Restaurant’ta şehit ve gazi aileleri için 500 kişilik iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yrd. Korgeneral İsmail Güneykaya, , Eskişehir Vali Yardımcısı Arslan Avşarbey, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Bandırma, TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, ZÜCDER yönetim kurulu üyeleri ve Gaga Restaurant ve Abacı Otel'in sahibi Ömer Abacı katıldı.

Yıllık 6.7 Milyar Dolar üretim hacmine sahip züccaciye sektörünün 470 üyesiyle en önemli temsilcilerinden ZÜCDER, 9 Haziran Cuma günü Eskişehir Gaga Restaurant’da şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir sofrayı paylaştı. Şehit ve gazi aileleri için verilen 500 kişilik iftar yemeğine CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yrd. Korgeneral İsmail Güneykaya, , Eskişehir Vali Yardımcısı Arslan Avşarbey, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Bandırma, TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, ZÜCDER yönetim kurulu üyeleri ve Gaga Restaurant ve Abacı Otel'in sahibi Ömer Abacı katıldı. Yemekte kısa bir konuşma da yapan ZÜCDER Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, “ZÜCDER olarak kurulduğumuzdan bu yana firmalarımızdan önce sektörümüzün, sektörümüzden de önce ülkemizin menfaatlerini ön planda tutuyoruz. Ülkemizin gelişimine, kalkınmasına, refahına ve huzuruna katkı sağlayacak her türlü faaliyet, bizleri amacımıza bir adım daha yaklaştırıyor. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durum, hepimizin malumu. Gönül ister ki her zaman tüm dünyayı barış sarsın. Ancak çok eski tarihlerden beri dünyada yaşanan sıkıntılar, zaman zaman istenmeyen can ve mal kayıplarına neden olmuştur. Bizler de bize emanet edilen vatanımızın, kutsal topraklarımızın korunup kollanması için yine zaman zaman bedeller ödemek zorunda kalıyoruz.” açıklamalarında bulunurken, şehit ve gazi ailelerine bu vatan için yaptıklarından dolayı teşekkür etti. “Sizler bu vatan için canlarını hiç düşünmeden vermiş şehitlerimizin ve bu mücadelelerden gazi mertebesinde çıkmış evlatlarımızın ailelerisiniz. Sizlerin acılarını hafifletmemizin mümkün olmadığını biliyoruz ama şunu bilin ki hepinizin acısında biz de milletçe aynı duyguyu hissediyoruz. Aynı bayrağın altında yaşayan milletimiz olarak el ele verip, bütün sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz. Biz millet olarak zor zamanlarda her zaman kenetlenmişizdir. Yine aynı birliktelik ve azimle bütün zorlukları aşacağımıza inanıyor, siz sevgili şehit ve gazi yakınlarımıza metanet diliyorum.” diyen Ömer Ertuğrul Erdoğan, şehitler için Allah’tan rahmet dilerken, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ederek, herkesin önümüzdeki ramazan bayramını da kutladı. İftar yemeğinin sonunda ZÜCDER üyelerinden mutfak eşyaları setleri, katılan ailelere verilmek üzere şehit gazı dernekleri başkanlarına teslim edildi.