Kurulduğu 2004 yılından bu yana Türkiye’nin lider firmalarını çatısı altında buluşturan, Türkiye’nin en büyük züccaciye derneği ZÜCDER (ZÜCCACİYECİLER DERNEĞİ), 16 Haziran Cuma günü Bilecik Gölpark Çınarbahçe Restaurant’ta şehit ve gazi aileleri için 500 kişilik iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine Bilecik Valisi Süleyman Elban, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer KOÇ, TİM Başkanvekili Tahsin Öztiryaki, İMMİB ve İKMİB Başkanı Murat Akyüz, ZÜCDER ve İKMİB yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yıllık 6.7 Milyar Dolar üretim hacmine sahip züccaciye sektörünün 470 üyesiyle en önemli temsilcilerinden ZÜCDER, 16 Haziran Cuma günü Bilecik Gölpark Çınarbahçe Restaurant’da şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir sofrayı paylaştı. Şehit ve gazi aileleri için verilen 500 kişilik iftar yemeğine Bilecik Valisi Süleyman Elban, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer KOÇ, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanvekili Tahsin Öztiryaki, İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri) ve İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) Başkanı Murat Akyüz, ZÜCDER ve İKMİB yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemekte kısa bir konuşma da yapan ZÜCDER Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, “ZÜCDER yönetim kurulu üyelerimiz ve dernek personelimizle bu güzel, anlamlı ramazan ayı gecesi iftar soframızı bizlerle birlikte ikinci kez paylaşmanızın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. ZÜCDER olarak kurulduğumuzdan bu yana firmalarımızdan önce sektörümüzün, sektörümüzden de önce ülkemizin menfaatlerini ön planda tutuyoruz. Ülkemizin gelişimine, kalkınmasına, refahına ve huzuruna katkı sağlayacak her türlü faaliyet, bizleri amacımıza bir adım daha yaklaştırıyor. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durum, hepimizin malumu. Gönül ister ki her zaman tüm dünyayı barış sarsın. Ancak çok eski tarihlerden beri dünyada yaşanan sıkıntılar, zaman zaman istenmeyen can ve mal kayıplarına neden olmuştur. Bizler de bize emanet edilen vatanımızın, kutsal topraklarımızın korunup kollanması için yine zaman zaman bedeller ödemek zorunda kalıyoruz.” açıklamalarında bulunurken, şehit ve gazi ailelerine bu vatan için yaptıklarından dolayı teşekkür etti.

İftar yemeği ikinci kez düzenleniyor

“Sizler bu vatan için canlarını hiç düşünmeden vermiş şehitlerimizin ve bu mücadelelerden gazi mertebesinde çıkmış evlatlarımızın ailelerisiniz. Sizlerin acılarını hafifletmemizin mümkün olmadığını biliyoruz ama şunu bilin ki hepinizin acısında biz de milletçe aynı duyguyu hissediyoruz. Aynı bayrağın altında yaşayan milletimiz olarak el ele verip, bütün sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz. Biz millet olarak zor zamanlarda her zaman kenetlenmişizdir. Yine aynı birliktelik ve azimle bütün zorlukları aşacağımıza inanıyor, siz sevgili şehit ve gazi yakınlarımıza metanet diliyorum. Naçizane elimizden gelen ise, ramazan ayı ile beraber iftar sofralarımızda ikinci kez sizlerle bu birlikteliğin sağlanmasını organize edebilmek. Ama şunu bilmenizi istiyoruz ki, yaşanan bu acıları yüreklerimizde hissediyoruz.” diyen Ömer Ertuğrul Erdoğan, şehitler için Allah’tan rahmet diledi. Organizasyonunun gerçekleşmesinde yardımcı olan Bilecik Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ne, ZÜCDER üyelerine ve dostlarına ve iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ederek, herkesin önümüzdeki ramazan bayramını da kutladı. İftar yemeğinin sonunda katılan ailelere ZÜCDER üyeleri ve Ikmib’in katkilariyla mutfak ve kozmetik urunleri hediye edildi.