Firmalarımızın uluslararası pazarlarda yeni iş imkanlarının geliştirilmesi ile ticari ve uluslararası platformlarda rekabet güçlerini arttırmalarını desteklemek amacıyla, 16 Üye firmamızın katılımı ve Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirmiş olduğumuz Polonya-Romanya Sektörel İş Gezimizi 7-11 Ekim 2019 tarihleri arasında tamamladık.

Sektörel Ticaret Heyetimiz, programın ilk gününde sabah erken saatlerde Romanya-Bükreş’e ulaştı.  Heyetimiz aynı gün Ev ve Mutfak Eşyaları (züccaciye) ihracatı, ithalatı ve dağıtımını yapan Bilancia, Homelux, Mobexpert firmaları ile ev ve mutfak eşyalarının satıldığı zincir mağazaları (Carrefour, Dedeman ve Ikea) ziyaret ettiler.

Aynı gün heyetimiz Bükreş Türk Büyükelçiliğini de ziyaret etti, Ziyaret esnasında Büyükelçi Füsun Aramaz tarafından heyetimize Romanya hakkında genel bilgiler verildi. Akabinde, heyetimiz Romanya (TISIAD) Türk İş Adamları Derneğine ziyaret gerçekleştirdi. TISIAD dernek yetkilileri tarafından katılımcı firmalarımıza Bükreş pazarı, aktüel ekonomik ve ticari gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Heyetimiz, programımızın 2. gününde; planlanan B2B görüşmeleri öncesinde Köstence Ticaret Ataşemiz Kadir YAZIHAN tarafından Romanya pazarı hakkında bilgilendirildi. Bilgilendirme sonrasında da, Romanyalı alıcı firmalar ile ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdi.

Heyetimiz, programımızın 3. gününde; Bükreş’ten Polonya-Varşova’ya geçiş sağladıktan sonra, gün içerisinde Varşova’da faaliyet gösteren ev ve mutfak eşyalarının pazarlandığı marketler ve mağazalar (Agata Meble, Home&You, Euro AGD&RTV) ile bazı alış-veriş merkezlerini (Hala Mirowska) ziyaret ederek, buralarda sergilenen ürünlerin kalite düzeylerini, fiyatlarını, tüketici tercihleri tetkik etti, satış ve dağıtım kanalları hakkında da malumatlar alındı.

Heyetimiz programın 4. gününde de; Varşova Ticaret Müşavirimiz Atilla Gökhan KIZILARSLAN’ı ağırladı ve Polonyalı perakende zincirleri ve toptan firmaları ile B2B görüşmeler gerçekleştirdi.

Oldukça verimli geçen görüşmeler sonrası her iki ülkeyle de ticaretimizin artması ümit edilmektedir.