ZÜCDER – Züccaciyeciler Derneği olarak Esas Sosyal ile İlk Fırsat Programı çerçevesinde yaptığımız işbirliği kapsamında bir yıl boyunca (Ocak – Aralık 2019)tam zamanlı olarak çalışacak ve İlk Fırsat’ın eğitim faaliyetlerine katılacak genç takım arkadaşları arıyoruz.

Açık Pozisyonlar:

• İş  Geliştirme Uzman Yardımcısı - Son başvuru tarihi 5 Ekim 2018

Başvuracak gençlerin üniversiteden 2017 Haziran ve sonrasında mezun olmuş ve daha önce tam zamanlı bir işte çalışmamış olması gerekmektedir. Genel başvuru kriterleri ve pozisyonlar hakkında gerekli şartları aşağıda görebilirsiniz.

Formu doldurmaya başlamadan önce aşağıdaki bilgileri ve başvuru kriterlerini DİKKATLE okumanızı rica ederiz.

Başvuru için gerekli kriterler:

ZÜCDER – Züccaciyeciler Derneği İlk Fırsat tarafından desteklenen bu pozisyonlar başvuracak kişilerin;

·         Ekim 2018 itibariyle 20 yaşından gün almış, 25 yaşından gün almamış
·         Daha önce tam zamanlı çalışmamış
·         Üniversiteden 2017 Haziran ve sonrasında mezun olmuş
·         Diploma notunun 4’lük sisteme göre en az 2,5/100’lük sisteme göre en az 65
·         12 ay boyunca programa katılıp, tam zamanlı ZÜCDER – Züccaciyeciler Derneği çalışmaya taahhüt etmesi
·         12 ay boyunca İlk Fırsat Akademisi kapsamında sunulan eğitim programlarına katılım sağlaması

Pozisyon Hakkında Bilgi:

(Başvurular yalnızca bu sayfada yer alan online formlar üzerinden gerçekleştirilecektir)

İş Geliştirme Uzman Yardımcısı:

·         Tercihen üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler Fakülteleri vb. ait bölümlerinden mezun
·         MS Office Programlarını iyi derecede kullanabilen
·         Sözlü ve yazılı iletişimi güçlü
·         Hızlı öğrenebilen ve aynı anda farklı işlere odaklanabilen
·         Sonuç odaklı ve takipçi olan
·         Ekip çalışmasına yatkın
·         Analitik düşünebilen

İş Tanımı:

·         Derneğinin kurumsallaşma faaliyetlerine destek olmak, iş süreçlerin iyileştirilmesi ve sistem geliştirilmesi çalışmalarına destek vermek
·         Derneğin faaliyetleri hakkında raporlamalar hazırlamak, ve resmi yazışmalar yapmak
·         Seminerlere katılarak sektör hakkında bilgi notları hazırlamak
·         Toplantı, seminer, kongre, çalıştay, fuar organizasyonlarında görev almak
·         Yapılan faaliyetlerin raporlanması ve sosyal medya aracılığıyla duyurulmasını sağlamak
·         Üyelik çalışmaları, kaynak ve sponsor kazandırma konularında destek vermek
·         Farklı kurumların verdikleri teşvik programlarını takip etmek
·         Ulusal ve uluslararası STK’ların kaynak geliştirme yöntemlerinin araştırılması uyarlanması ve raporlanması

Başvuru Formu İçin Tıklayın

İlk Fırsat Programı Hakkında

Esas Sosyal tarafından geliştirilen ve STK’larla işbirliği içinde hayata geçirilen İlk Fırsat Programı, üniversite eğitimini yeni tamamlamış, başarılı gençlerin okuldan işe geçiş sürecinde sivil toplum kuruluşlarında (STK) deneyim kazanmalarını desteklemektedir.

ZÜCDER – Züccaciyeciler Derneği bu program kapsamında işbirliği yapılan kuruluşlardan biridir. Yukarıdaki pozisyonlara iş başvuru yapan ve seçilen genç katılımcı, ZÜCDER – Züccaciyeciler Derneği’de/da 12 ay boyunca iş başı eğitim, tam zamanlı çalışma deneyimi kazanacak ve kurum için eğitim programlarından yararlanacaktır.

Buna ek olarak, genç katılımcı İlk Fırsat tarafından organize edilen farklı etkinlikler, eğitimler ve mentorluk desteklerinden oluşan ‘İlk Fırsat Akademisi’nden yararlanacak ve böylece okuldan işe geçiş süreçlerinde desteklenmiş olacaktır.

Programı tamamlayan gençler hem çalıştıkları kurum, hem de İlk Fırsat Programı’ndan referans mektubu ve katılım belgesi alma hakkına sahip olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular:

Başvuru ve değerlendirme süreci nasıl olacak ve ne kadar sürecek?

Son başvuru tarihi 5 Ekim 2018’dir.  Alınan başvurular ZÜCDER – Züccaciyeciler Derneği tarafından değerlendirilecektir. Bir sonraki aşamaya geçen adaylarla online görüşme yapılacak, son aşamaya geçen adaylar ise ZÜCDER – Züccaciyeciler Derneği İSTOÇ Ticaret Merkezi Öksüzoğulları Plaza 2413 sk. No: 5/71 – A E-blok Kat:7 Bağcılar/İSTANBUL ‘ da yüz yüze görüşmeye çağırılacaktır.

Başvuru sonucu ne zaman belli olacak?

Değerlendirme sonuçları en geç Kasım sonunda belli olacaktır.

İşe başlama tarihi ne zaman olacak?

İşe başlama tarihi 2 Ocak 2019 olarak ön görülmektedir.

Ne kadar süreli bir çalışma deneyimi elde edeceğim?

Toplam 12 ay sürecek olan program 31 Aralık 2019’ye kadar sürecektir.

Başvurum kabul edilirse İlk Fırsat Akademisi kapsamındaki etkinliklere katılım ücretli mi?

Hayır. Programa kabul edilen katılımcıların İlk Fırsat Akademisi kapsamında katılacağı tüm faaliyetlerin maliyeti Esas Sosyal tarafından karşılanacaktır.

Program sonunda yeni işimi bulmam için yardım alabilecek miyim?

Program süresince çalışma hayatında başarılı birçok insanla tanışma şansı yakalayacaksınız. Bu süreçte edineceğiniz bağlantılar daha sonraki kariyeriniz için size yardımcı olacaktır. Ayrıca İlk Fırsat’ın 12 aylık sürecini tamamlayan katılımcılara İlk Fırsat Programı tarafından bir katılım belgesi verilecektir. Ayrıca hem ZÜCDER – Züccaciyeciler Derneği hem de İlk Fırsat tarafından verilen daha sonraki iş başvurularında kullanabilecekleri referans mektupları almaya hak kazanacaktırlar.

Programdan/işten erken ayrılırsam ne olur?

12 ayı tamamlamadan çalıştıkları STK’lardan ayrılan katılımcılar İlk Fırsat Programı’ndan ayrılmış sayılacaklarından katılım belgesi ve referans mektubu almaya hak kazanamazlar.

Kabul edildiğim iş yaşadığım kentten farklı bir kentte ise taşınma/ barınma masraflarım karşılanacak mı?

Mülakatlara katılım, taşınma ve barınma ile ilgili masraflar katılımcıya ait olacaktır.

Diğer sorularınız için bize yazın: bilgi@ilkfirsat.org