Tarsus Turkey tarafından, Derneğimizin destekleriyle düzenlenen Uluslararası Zuchex Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, 12 – 15 Eylül tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde 30.kez kapılarını açtı.

Uluslararası Zuchex’te sofra ve mutfak eşyalarından, elektrikli ev aletlerine, çelik mutfak eşyalarından dekoratif ev aksesuarlarına, ev tekstilinden cam, porselen ve seramiğe, plastik ev gereçlerinden, aydınlatma ve banyo & mutfak aksesuarlarına kadar binlerce yeni ürün ve inovatif tasarım bir arada sergilenirken, firmaların 2020 koleksiyonları da ilk kez görücüye çıktı.

Ayrıca fuar bu yıl, iki özel etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Zuchex 2019’a özel olarak tasarlanan ve çay & kahve tadımlarının yapıldığı, Kütahya Porselen sponsorluğunda düzenlenen Çay mı, Kahve mi? isimli etkinlik de damga vurdu. Bir taraftan çay ve kahve kültürünün gelişimini sürdürmek, diğer yandan çay ve kahve makinelerinin bilinirliğini artırmak hedeflendi. Katılımcı firmaların en yeni ürünleri kullanılarak hazırlanan lezzetli workshopların gerçekleştiği Cooking Theatre’da ise farklı sunumlarıyla Ünlü Şef Rüzgar Sünbül dört gün boyunca birbirinden özel workshoplara imza attı.

10 milyar dolarlık Türk Ev ve Mutfak Eşyaları sektörünün dünya genelindeki en önemli buluşmalarından birisi olarak kabul edilen Uluslararası Zuchex 2019, sektörünün imalatçı, ihracatçı ve distribütör firmalarını yine yurt içi ve yurt dışından profesyonel satın almacı firma yetkilileriyle buluşturdu.

Derneğimiz de her yıl olduğu gibi bu yıl da üyelerinin yanında yer alarak, sektörümüzün tanıtımına destek verdi.

Yine Derneğimiz fuar şirketi ile birlikte fuarın hep daha iyiye gitmesi ve dünya standartlarında bir fuar olmaya devam etmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.